neděle 31. července 2016

Curyšský koláč

20 dag hladké mouky, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mleté skořice, 2 lžíce moučkového cukru, 15 dag měkkého tvarohu, 6 dag másla, 2 lžíce oleje, tuk na vymazání koláčové formy
Náplň : 50 dag jablek, 1 citron, 2 lžíce písk. cukru, 1 balíček vanilin. cukru, 10 dag mandlí, 1/2 lžičky skořice
Mouku osolíme, přidáme skořici, cukr, tvaroh, změklé máslo a olej. Vypracujeme vláčné těsto, které odložíme na 1/2 hodiny do chladna. Mezitím oloupaná jablka nahrubo nastrouháme, ihned promícháme s vymačkanou šťávou z citrónu, pískovým a vanilin. cukrem, skořicí a nastrouhanými nebo umletými mandlemi. Z odpočinutého těsta vyválíme plát, který přeneseme do tukem vymazané koláčové formy. vytvarujeme zvýšené okraje a na několika místech propíchneme vidličkou. Na těsto rozložíme náplň, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut. Vychladlý koláč pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat