neděle 31. července 2016

Čokoládové rohlíčky

160 g másla, 220 g cukru, 60 g čokolády, 180 g neloupaných mandlí, 1 hřebíček, 2 cm utlučené skořice, 500 g hladké mouky do těsta, 10 g másla, 10 g vanilkového cukru, 10 g strouhané žemle
Máslo utřeme do pěny, přimícháme moučkový cukr, strouhanou čokoládu, utlučenou skořici a hřebíček, strouhané neloupané mandle, žemli a mouku. Umíchané těsto dáme do studena ztuhnout, pak tvoříme malé válečky, které obalíme v mouce a vtlačujeme lehce do formiček na rohlíček. Rohlíček vyklopíme a dáme na máslem potřený a moukou posypaný plech. Upečeme dorůžova a posypeme cukrem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat