neděle 31. července 2016

Bábovka litá

I. 50 dag polohr. m., 5-10 dag cukru, 5 dag tuku, 1 celé vejce, 2 dag droždí, sůl, 1/2 l mléka
II. 50 dag m., 20 dag cukru, 10 dag tuku, 2 žloutky, 3 dag droždí, sůl, 1/2 l mléka
V míse rozetřeme droždí s cukrem, přidáme 2 - 4 PL mléka a 2 PL. mouky. Necháme zkynout. Přidáme ostatní cukr, mouku, vlahý tuk, v mléce rozkvedláme vejce a sůl. Vypracujeme řídké těsto, podle chuti přidáme usekané mandle, kůru, rozinky. Nalijeme do vysypané formy nebo pekáče a necháme 1/2 hod. kynout. (Pozor, aby nepřekynulo!) Pečeme ve vyhřáté troubě, pak dopékáme mírněji asi 3/4 h.

Žádné komentáře:

Okomentovat