sobota 22. října 2016

Řezy se špenátem

300 g hladké mouky, 200 g špenátového protlaku, 1 dl mléka, 2 kostky cukru, 100 g jeřabinkového (brusinkového ) kompotu, 50 g tuku, 20 g droždí, 3 vejce, citrónová kůra, pepř mletý, česnek, sůl
Pekáč vymažeme tukem a zbytek dáme do mísy spolu s vlažným mlékem, droždím, cukrem a necháme vykynout. Vsypeme mouku, sůl a kůru a vymícháme nelepivé těsto, které necháme přikryté opět kynout. Mezitím podusíme špenát s kořením a vejci, až je pěkně hustý. Polovinu těsta namačkáme do pekáče, potřeme studeným špenátem a přikryjeme vyválenou plackou ze zbytku těsta. Okraje zmáčkneme, necháme vykynout, posypeme jeřabinkami a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Nakrájíme na kousky a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat