neděle 16. října 2016

Hovězí plátky

4 roštěnky nebo hovězí plátky, 6 dkg tuku, kyselé okurky, míchaná vajíčka, párky, slaninu, hořčici, sůl, pepř, cibuli, hladká mouka.
Maso naklepeme, posolíme, natřeme silnější vrstvou hořčice a míchanými vajíčky. Dále na každý plátek masa položíme překrojenou kyselou okurku, kousek párku a slaniny. Z masa zavineme závitek a převážeme nití. Na pánvi rozpálíme tuk a moukou poprášené závitky na něm ze všech stran opečeme. Zatím na rendlíku zpěníme na tuku cibuli a opečené závitky na ni přeložíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a dochutíme hořčicí a pepřem.Provaříme. Omáčka musí mít říz. Jako přílohu podáváme rýži nebo bramborovou kaši.

Žádné komentáře:

Okomentovat