neděle 16. října 2016

Jarní guláš

250 ml vody, 250 ml suchého bílého vína, 1 sáček  Gulášové omáčky (maggi,vitana,atd..), 400 g hovězího masa na guláš, 400 g vepřového masa na guláš, 300 g mrkve, 8 jarních cibulek, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce sekané zelené petrželky.
Gulášovou omáčku připravíme podle návodu. Přidáme hovězí maso na guláš, víno, povaříme a necháme dusit 20 minut. Pak přidáme vepřové maso na guláš a dusíme dalších 20 minut. Během dušení několikrát zamícháme. Mrkev a jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu a necháme dusit dalších 20 minut. Vmícháme zakysanou smetanu a posypeme zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat