sobota 15. října 2016

Kotlíkový guláš

400 g hovězího masa, 2 lžíce sádla, 40 g slaniny, větší cibule, lžičku sladké mleté papriky, sůl, mletý pepř, 400 g brambor, 2 rajčata, zelenou papriku.
Maso nakrájíme na kostky. Sádlo a nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme mletou papriku, maso, sůl, pepř a dusíme ve vlastní šťávě. Když šťáva vysmahne, podlijeme maso horkou vodou a pomalu dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme na kostky nakrájené brambory, nakrájenou papriku, rajčata a vše smícháme a masem. Podle potřeby podlijeme horkou vodou a uvaříme doměkka.

Žádné komentáře:

Okomentovat