neděle 16. října 2016

Hovězí s houbami

600 g hovězího masa, 100 g hub, 3 lžíce oleje, 1 cibule, kmín, mletý pepř, tymián,sůl, 1 lžíce rajského protlaku,150 ml smetany, 1 červená paprika, jarní cibulka
Hovězí maso nakrájíme na kostky.Důkladně očistěné houby nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a maso na ní po všech stranách opečeme. Přidáme houby, okořeníme kmínem, pepřem, tymijánem a osolíme. Podle potřeby zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, přiklopíme a dusíme asi 60 minut. Když je maso měkké, vmícháme smetanu a krátce prohřejeme. Ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme paprikou nakrájenou na nudličky a posypeme nasekanou cibulkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat