pátek 20. ledna 2017

Špenátová polévka

svazek čerstvého špenátu, máslo, 200 ml mléka, 200 ml smetany, cibule, hotový zeleninový vývar, z jednoho bujonu - 3 šálky, 1 lžíce mouky, 12 plátků na másle osmažené bílé veky, sůl
Špenát očistíme, opereme a spaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat a jemně nasekáme nebo umeleme. V rendlíku rozpustíme máslo a osmažíme nadrobnou nakrájenou cibuli, přidáme špenát, sůl a na mírném plameni  5 minut dusíme. Potom přilejeme vývar, dosolíme a přivedeme k varu. Mouku rozmícháme v mléku a opatrně nalejeme do polévky. Vaříme cca 5 minut. Podáváme s osmaženými plátky bílé veky.

Žádné komentáře:

Okomentovat