neděle 22. ledna 2017

Mrkvová pomazánka

Příprava pro 4 osoby: 1 kg mrkve; 4 stroužky česneku; 25 dkg uzeného sýra; 20 dkg majonézy; 20 dkg zakysané smetany; sůl; bílý pepř
Mrkev a sýr nastrouháme přes jemné struhadlo. Česnek rozetřeme a přidáme ho k mrkvi. Začneme míchat. Postupně přidáváme po malém množství smetanu a majonézu, obě přísady střídáme. Pomazánka bude hotová, až bude mít dostatečně jemnou substanci. Podle vlastní chuti můžeme osolit a opepřit. Podáváme jako pomazánku na horkých toustech. Turistická pomazánka „Börzsöny” připravovaná v přírodě oblasti „Királyrét” Příprava pro 4 osoby: Na tvarohovou pomazánku: 50 dkg ovčího tvarohu; 10 dkg másla; 2 dl zakysané smetany; sůl; pepř; kmín; mletá červená paprika; cibule; Na vaječnou pomazánku: 10 natvrdo uvařených vajec; 20 dkg másla; 2 polévkové lžíce hořčice; pepř; sůl; Na baklažánovou pomazánku: 5 středně velkých baklažánů; 2,5 dl olivového oleje; sůl; pepř; česnek; Kromě toho budeme potřebovat: Dostatečné množství chleba nebo housek, mohou být i bagety; nebo jiné pečivo podle vlastní chuti. Příprava pomazánek je všech třech případech stejná. Všechny suroviny důkladně promícháme. Pak už nezbývá nic jiného, než abychom pomazánku namazali na pečivo a nechali si chutnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat