čtvrtek 19. ledna 2017

Broskvový dezert s tvarohem

Pro 4 osoby: 250 g mrazenych malin, 1/2 citronu, 250 g netucneho tvarohu, 50 g smetany na slehani, 1 polevkovu lzici cukru, 1 sacek vanilinoveho cukru, 4 pulky broskvi z kompotu, 2 polevkove lzice nasekanych pistacii nebo mandli, citronovou medunku na ozdobeni
Mrazene maliny si nechame predem roztat. Ze ctvrtky dukladne umyteho citronu odkrojime velmi tence kuru a nakrajime ji na uzke prouzky. Zbytek citronove kury nastrouhame a stavu dobre vymackame. Potom smichame dohromady tvaroh, smetanu, cukr, vanilinovy cukr, citronovou stavu a nastrouhanu kuru ze ctvrtky citronu. Rozmrazene maliny rozslehame elektrickymi metlami a pres sito propasirujeme. Malinove pyre rozdelime na 4 dezertni talirky. Dale na kazdy z nich polozime pulku broskve. Strikaci sacek s hvezdicovou trubickou naplnime citronovym tvarohem a kolem broskvi nastrikame male kopecky. Dezert nakonec jeste posypeme uzkymi prouzky citronove kury i sekanymi pistaciami a podavame ozdobeny listy citronove medunky.

Žádné komentáře:

Okomentovat