sobota 21. ledna 2017

Kulajda

2 hrsti sušené houby, 6 brambory, 100 ml smetana ke šlehání, 100 ml zakysaná smetana, 2  vejce, 3 lžíce hladká mouka, sůl, kmín, kopr podle chuti, ocet /nemusí být/ 
Houby zalijeme asi 1 litrem vody, osolíme a vaříme asi 20 minut. Pak přisypeme kmín a brambory nakrájené na malé kostičky a vaříme dalších 20 minut. Mezitím si ve smetaně ke šlehání rozkvedláme mouku, vlijeme do polévky a povaříme. Přidáme ještě zakysanou smetanu, prohřejeme a dochutíme koprem.Nakonec do polévky rozklepneme vejce, rychle promícháme, aby se rozdělily na kousky a dochutíme podle chuti solí a případně octem.Kulajda je dost vydatná a můžeme ji podávat i jako samostatný chod - třeba k večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat