středa 18. ledna 2017

Roláda z bůčku

1000 g bůčku, 1-2 dl mléka, 4 lžíce solamylu, pepř, sůl, hořčice, 100-150 g šunkového salámu, 6 vajec, 1 lžíce tuku
Maso umeleme (nejlépe 2x), osolíme, opepříme, přidáme mléko a solamyl, řádně rukama propracujeme a necháme uležet v ledničce do druhého dne. Na alobalu (vodou pokapaném igelitu) vyválíme z této směsi placku, kterou potřeme hořčicí a poklademe plátky salámu. Na tuku usmažíme vejce a vychladlá rozetřeme na plát z masa nebo dáme na čtvrtky nakrájená natvrdo uvařená vejce (do dvou přebalů). Roládu stočíme a povrch ještě potřeme hořčicí. A tuto roládu dáme buď na pekáč, podlijeme a dáme péct do trouby nebo ji vložíme do alobalem vyložené plechové formy, pokryjeme 4 lupínky másla a v této formě dáme péci do trouby na 35-40 minut. Chutná i studená.

Žádné komentáře:

Okomentovat