pátek 20. ledna 2017

Boršč-recept

400 g kostí, 200 g předního hovězího masa, 200 g vepřové plece, 2 l vody, 100 g šunky a párků, 200 g červené řepy, 30 g rajčat. protlaku, 5 lžic másla, 200 g hlávkového zelí, 100 g mrkve a cibule, cukr, ocet, sůl, pepř, bobkový list, kysanou smetanu.
Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Řepu nakrájíme na nudličky, dusíme s nudličkami mrkve a zelí na osmaženém základu z cibule a protlaku. Když jsou maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny. Do boršče přidáme maso a šunku nakrájené na nudličky, kolečka osmažených párků. Nakonec přidáme kysanou smetanu a podle potřeby ochutíme octem a cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat