neděle 24. února 2013

Zapečený chřest se šunkou


500 g chřestu, citrónová šťáva, 4 plátky šunky, 50 g tvrdého sýra, 1 žloutek, 100 ml smetany, petrželka, sůl, 150 g ostružinového džemu, 150 ml červeného vína, 1 lžíce , 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíce rumu, sůl
Vodu ochutíme citr. šťávou a do ní dáme vařit oloupaný chřest asi na 10 minut. Pak ho rozdělíme do svazečků, které zabalíme do plátků šunky. Posypeme nastrouhaným sýrem a petrželkou, přelijeme žloutkem rozmíchaným ve smetaně a v troubě zapečeme asi 10 minut.
Omáčka: Víno a škrobovou moučku uvedeme za stálého míchání do varu a pak odstavíme. Postupně přidáme všechny zbylé suroviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat