neděle 24. února 2013

Lilek na červeno


2 středně velké lilky, 2 cibule, 1 rajčatový protlak, 1 kostka bujónu, 5 stružků česneku, sojová omáčka, olivový olej, sůl, paprika, majoránka, kmín
Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky ( podélné nebo příčné ), asi 1cm silné, na rozpáleném oleji osmahneme dohněda, necháme vychladnout a odmastit.Ve 3 dcl horké vody rozpustíme kostku bujónu, tím zalijeme rajský protlak, přidáme koření, trochu sojové omáčky a celé stroužky česneku.Dohněda osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme připravenou omáčkou, vložíme tam osmahnuté plátky lilku – dusíme na mírném ohni cca 15 minut. A takto hotový pokrm podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat