úterý 18. září 2012

Segedínský guláš


500 g vepřového ramínka nebo plecka, 50 g sádla, 1 cibule, 500 g kysaného zelí, 2 dl zakysané smetany, 30 g hladké mouky, sladká mletá paprika, drcený kmín, sůl
V kastrolu zahřejte sádlo, osmažte na něm do žluta drobně nasekanou cibuli, přidejte kmín a maso nakrájené na větší kostky a osmažte je. Přidejte papriku, promíchejte ji v tuku, osolte a podlijte vodou. Přikryjte pokličkou a duste, občas promíchejte a podlijte podle potřeby. Mezitím kysané zelí ještě překrájejte. Když je maso poloměkké, přidejte zelí i s vlastní šťávou, promíchejte, případně ještě dosolte a dochuťte paprikou. Za občasného míchání, případně podlévání duste tak dlouho, až je maso i zelí téměř měkké. Pak zahustěte moukou rozkvedlanou ve smetaně, případně dosolte, a duste do měkka.

Žádné komentáře:

Okomentovat