pátek 14. září 2012

Polévka ze sleziny (nebo játrová)


1 litr vody., 200 g sleziny nebo jater., 50 g mouky., menší cibule., 50 g tuku., 200 g zeleniny (celer., petržel., menší kousek mrkve., poněvadž slezina je sama nasládlá)., sůl., žloutek
Do mixéru dáme asi půl šálku osolené vody a po kouscích přihazujeme nakrájenou slezinou a cibuli. Mixujeme asi minutu. Z tuku a mouky uděláme zlatovou jíšku, zalijeme studenou vodou a rozkvedláme (nebo rozmixujeme). Do ní pak přidáme na kostečky nakrájenou zeleninu a kaši ze sleziny a vaříme asi 20 minut. Do hotové již polévky dáme čerstvý žloutek, který nevaříme, nýbrž jen prohřejeme. K polévce podáváme osmaženou žemli.

Žádné komentáře:

Okomentovat