úterý 18. září 2012

Hovězí guláš


500 g kg hovězího masa (zadní nebo kližka), 2 větší cibule, 1 kostka masoxu, 50 g tuku na smažení, sůl, pepř, 2 lžičky sladké papriky, 2 lžičky gulášového koření, 100 g hladké mouky, 2 l vody
Maso a cibuli pokrájejte na kostky. Na tuku osmahněte do hněda cibuli, přidejte sladkou papriku, gulášové koření, pepř, sůl, masox a nakonec maso. Dobře promíchejte a chvilku restujte, aby se maso zatáhlo a nepouštělo šťávu. Zalijte vodou a nejlépe v tlakovém hrnci duste 20-25 minut, než je maso měkké. Z hladké mouky a vody si připravte jíšku, kterou následně guláš zahustěte. Můžete podávat s bramborem, těstovinami nebo jen tak s čerstvým chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat