neděle 10. března 2013

Rajčatový koláč


500 g rajčat, listové těsto, sůl, pepř, oregáno event. bazalka, 1 rajčatový protlak nebo kečup, 3 – 4 stroužky česneku, podle chuti a velikosti, 200 g sýra, tuk na vymazání plechu, mouka
Z listového těsta vyválíme na pomoučené ploše stejnoměrný plát.Ten přeložíme na nepatrně pomaštěný plech. Vložíme do trouby a pečeme. Rajčata nakrájíme na plátky a z kečupu, koření, prolisovaného česneku a soli si připravíme speciální omáčku. Téměř pečené těsto vyjmeme z trouby, potřeme omáčkou, poklademe plátky rajčat a zasypeme strouhaným sýrem. Krátce pečeme v troubě tak, by se rajčata zapekla se sýrem. Z koláče krájíme porce a ještě teplé je podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat