neděle 10. března 2013

Gratinovaná cuketa s rajčaty

3 malé cukety, 4 rajčata, 2 vejce, 6 lžic minerální vody, 2 lžičky sladké smetany, 1,5 lžičky zeleninového bujónu, 2 stroužky česneku, 40 g strouhaného parmezánu, sůl, petrželová nať na ozdobu
Cukety omyjeme, odkrájíme stopky a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Střídavě plátky klademe do nákypové formy. Troubu předehřejeme na 175°C. Vejce rozkvedláme s minerální vodou a smetanou a okořeníme zeleninovým bujónem. K tomu přidáme prolisovaný česnek a vaječnou směs nalijeme na nákyp. Posypeme sýrem a 25-30 minut zapékáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat