neděle 10. března 2013

Opilé fazole s krevetkami


300 g bílých fazolí, 200 g loupaných malých krevet, 100 g prošutu, 1 paprika lusk, 2 menší cibule, 200 ml bílého suchého vína, 2 lžíce olivového oleje, provensálské koření, rozmarýn, 1 stroužek česneku, sůl, smetana, chleba
24 hodin předem namočíme fazole do ½ litru bílého vína a ½ litru vody. Na čtvrtky nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji a přidáme na nudličky nakrájený prošut, krevety, papriku, česnek utřený se solí. Lehce podusíme s smícháme s fazolemi uvařenými na měkko. Osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a zalijeme smetanou. Podusíme 5 minut. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat