čtvrtek 29. listopadu 2012

Sýrová roláda


300 – 400 g strouhaného eidamu., šunka., pomazánkové máslo., 3 tavené sýry., sterilovaná kapie., křen (nebo česnek dle chuti)
Nejprve si vytvoříme směs z pomazánkového másla, tavených sýrů, kapie a křenu. Pak připravíme plát sýra tak, že eidam nastrouháme na kus alobalu a rozložíme pravidelně do tvaru obdélníku, ten i s alobalem dáme na plech a na chvíli do trouby rozehřát, aby se vytvořil jednolitý plát. Ten necháme vychládnout, poklademe na něj šunku a natřeme připravenou směs sýrů. Zavineme, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici. Příchuť rolády nemusí být pouze křenová, ale i například česneková. Do sýrového krému můžete přidat suroviny dle vlastní fantazie (nudličky salámu, nakrájený hermelín nebo místo kapie mandarínky).

Žádné komentáře:

Okomentovat