čtvrtek 29. listopadu 2012

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla


200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/., 400 g kuřecích řízků., 200 g klobásky., 1 červená paprika., 1 zelená paprika., 1 plechovka červených fazolí v., chilli omáčce., 4 střední cibule., 6 stroužků česneku., 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných., 50 ml olivového oleje., 2 chilli papričky /koření/., 1 pórek., 100 ml piva., 1 kelímek strouhaného křenu., sůl., mletý pepř
Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme klobásku a maso, vyjmeme na talíř, do výpeku dáme nakrájenou cibuli a česnek , přidáme papriky, žampiony a restujeme tak 3 -5 minut. Pak zpět vložíme maso, na kousky nakrájené chilli papričky nebo lžičku chilli koření, podlijeme mírně pivem a pár minut podusíme. Přidáme plechovku fazolí (dle potřeby i s trochou nálevu) a prohřejeme. Okořeníme dle chuti. Podáváme na pánvi ozdobené jemnými kolečky pórku a hustě posypané čerstvě nastrouhaným křenem.
Přílohy: hranolky, americké brambory, pečivo

Žádné komentáře:

Okomentovat