čtvrtek 29. listopadu 2012

Pradědovo tajemství


4 vepřové kotletky bez kostí., 1 balení zeleninového leča., 1 cibule., 8 stroužků česneku., 5 lžic oleje., 5 lžic rajského protlaku nebo kečupu., 1 dcl piva., 20 dkg strouhané Nivy / jiný sýr dle chuti /., sůl., pepř., oregáno., feferonky., 8 topinek
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo a mírně povaříme asi 3 minuty.
Dochutíme pepřem, solí a oreganem. Maso dáme zpět a necháme prohřát. Na talíř klademe vždy dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelejeme je šťávou se zeleninou. Na to položíme porci masa a posypeme hustě strouhanou Nivou. Ozdobíme feferonkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat