pátek 12. dubna 2013

Smažený lilek na víně


2 středně velké lilky,200 ml suchého bílého vína,šťáva z jednoho citrónu,olej,sůl,pepř,1 lžička kari,1 větší cibule,nadrobno nasekaná petržel,4-6 plátků citrónu
Oloupeme lilek, nakrájíme ho na asi 1 cm tlustá kolečka, osolíme z obou stran a necháme ho odstát. Pak slijeme šťávu z lilků.
Na pánvi rozpálíme olej a lilky opečeme dohněda. Na stejné pánvi a ve stejném oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, přidáme kari a zamícháme. Poté přilijeme víno, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Do směsi na pánvi přidáme opečený lilek a podusíme ještě asi 5 minut. Podáváme s vařenou rýží nebo bramborami, posypané nakrájenou petrželí a ozdobené plátkem citrónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat