pátek 12. dubna 2013

Obalený lilek s bramborem a zelným salátem


1 větší lilek nebo dva menší,1 balíček plátkového sýru,+ balíček plátkové sýru – uzeného ,rostlinný olej na smažení,hladká mouka, struhanka,2 vejce,brambory ( počet kg pro 4 osoby) kmín, sůl, máslo, tatarka
Zelný salát – ocet, cukr, sůl, pepř,pažitka
Nejprve si dáme vařit oloupané a nakrájené brambory, mezitím důkladně opláchneme lilek, i zevnitř, pokrájíme na centimetrová kolečka, která nařízneme tak, aby lilek držel pohromadě, mezi kolečka vložíme plátkové sýry, přimáčkneme k sobě a obalíme v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance – jako řízek, pak na pánvi osmažíme.Během smažení připravíme zelný salát, který nakrájíme, dáme do misky – přidáme ocet, cukr, sůl a pepř. Vše společně promícháme.Uvařené brambory scedíme – rozdělíme na talíře, na ně dáme kousky másla a pažitkou ozdobíme. Přidáme osmažený lilek a s přáním dobré chuti se zelným salátem podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat