1
kg na proužky nakrájeného rybího masa, cibule, 30 g másla, 2 pomeranče,
sekaná petrželka, tymián, ocet, sůl, práškový cukr, šťáva z citrónu
Maso
na mírném ohni uvaříme ve slané vodě s octem a citrónovou šťávou,
nejprve maso vložíme a pak přivedeme k varu. Na pánvi rozpustíme
polovinu másla a necháme na něm zesklovatět drobně nakrájenou cibuli.
Oloupaný pomeranč nakrájíme na kolečka, na cibuli přidáme zbytek másla,
kolečka pomeranče, zaprášíme cukrem a rychle usmažíme. Uvařenou rybu
přendáme na mísu a připravenou směs na ni upravíme. Na pánvi povaříme
trochu octa s petrželkou a tymiánem, přidáme vymačkanou šťávu z druhého
pomeranče a jakmile přejde var, nalijeme na rybu. Podáváme s opečeným
bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat