Do vařícího vývaru za stálého míchání přilévame přes jemný cedník vepřovou krev. Když se zavaří, vložíme do polévky předem uvařené a ve studené vodě propláchnuté kroupy, přidáme utřený česnek, koření, podle potřeby osolíme a za občasného míchání necháme přejít varem. Krev se nesmí dlouho vařit, protože po dlouhém vaření se sráží a polévka získává nepříjemnou tmavošedou barvu. Jaternicová polévka se hned podává.
sobota 21. ledna 2017
Jitrnicová polévka
1 a 1/4 l vývaru po vaření jitrnic, 3 dl vepřové krve, 500 g větších krup, stroužek česneku, pepř , nové koření, majoránka
Do vařícího vývaru za stálého míchání přilévame přes jemný cedník vepřovou krev. Když se zavaří, vložíme do polévky předem uvařené a ve studené vodě propláchnuté kroupy, přidáme utřený česnek, koření, podle potřeby osolíme a za občasného míchání necháme přejít varem. Krev se nesmí dlouho vařit, protože po dlouhém vaření se sráží a polévka získává nepříjemnou tmavošedou barvu. Jaternicová polévka se hned podává.
Do vařícího vývaru za stálého míchání přilévame přes jemný cedník vepřovou krev. Když se zavaří, vložíme do polévky předem uvařené a ve studené vodě propláchnuté kroupy, přidáme utřený česnek, koření, podle potřeby osolíme a za občasného míchání necháme přejít varem. Krev se nesmí dlouho vařit, protože po dlouhém vaření se sráží a polévka získává nepříjemnou tmavošedou barvu. Jaternicová polévka se hned podává.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat