Pro 8 osob: 200 g hladké mouky, 450 ml mléka, 4 vejce, 5 lžic cukru, sůl, 8 velkých jablek, tuk na smažení, 2 lžičky skořice
Mouku rozmícháme v míse s mlékem, přidáme vejce, ½ lžíce cukru, špetku soli a vypracujeme řídké hladké těsto.Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince.Plody nakrájíme na kolečka silná 1 cm a posypeme 2 lžícemi cukru.Kolečka jablek postupně obalujeme v těstě a smažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Jablka by měla být měkká.Tvrdší druhy zvolna smažíme na mírném ohni o něco déle. Skořicí promísíme se zbylým cukrem a smažená jablka směsí posypeme. Podáváme teplé.
Rada: Smažená jablka lze podávat i s vanilkovým krémem nebo se zmrzlinou.
Příprava 20 minut, smažení 30 minut, na osobu 390 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat