neděle 7. srpna 2016

Rýžová jablka se zázvorem a rozinkami

Pro 4 osoby: 225 g dlouhozrnné rýže, sůl, 4 velká červená jablka, 40 g naloženého zázvoru, 100 g rozinek, 6 lžic tekutého medu, 1-2 lžičky skořice, 80 g másla, 2 lžíce sekaných vlašských ořechů
Rýži se solí uvedeme do varu v 500 ml vody a přiklopené vaříme 20 minut.Jablka omyjeme, seřízneme vršky, plody včetně jádřinců vydlabeme.Zázvor pokrájíme na kostičky, rozinka propláchneme, necháme dobře okapat a smícháme s rýži, medem, zázvorem a skořici.Troubu předehřejeme na 225 stupňů. Jablka naplníme rýžovou směsi a dáme do zapékací formy.Pečeme v troubě 25 minut a přitom často potíráme máslem.Zbylou nádivku uchováváme v teple. Poté ji rozdělíme na talíře, narovnáme na ní pečená jablka a před podáváním posypeme vlašskými ořechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat