Pro 4 osoby: 60 g dlouhozrnné rýže, sůl, 125 g vařené šunky, svazek petrželky, 6 vajec, mletá paprika, 2 lžíce oleje
Rýži uvaříme pod pokličkou ve 120 ml osolené vody na mírném ohni 20 minut, dokud se nevsákne všechna tekutina.Mezitím nakrájíme šunku na drobné kostičky.Petrželku posekáme.Rozšleháme vejce a vmícháme do nich vařenou rýži, nakrájenou šunku a petrželku.Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme ochucená vejce s rýži a necháme na mírném ohni ztuhnout.Poté obrátíme a omeletu upečeme po druhé straně.Rozkrojíme a podáváme ozdobené citronem a petrželkou.
Příprava 35 minut, na osobu 330 kcal, 17 g bílkovin, 22 g tuků, 12 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat