neděle 7. srpna 2016

Játrový toast s vejcem

4 lžíce octa, 4 vejce, 4 krajíčky chleba, 400 g drůbežích jater, cibule, 30 g másla, sůl, pepř, bazalka, sladká paprika, lžička sójové omáčky, lžíce konzervovaného mléka, petrželka, 4 rajčata
Ocet povaříme s půl litrem vody. Vejce po jednom rozbijeme do šálku a necháme sklouznout do octové vody a při malém ohni ponecháme v octové vodě asi 5 minut. Pak je vyjmeme, v nádobě přikryjeme a ponecháme na teplém místě. Osmažíme toastové chleby, játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky a opékáme 3 minuty na drobně pokrájené a v tuku zesklovatělé cibuli. Osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou a paprikou, přidáme sójovou omáčku a mléko a všechno dobře promícháme. Játra rozdělíme na 4 toasty a navrch položíme vejce. Posypeme pokrájenou petrželkou a ozdobíme kolečky rajčat. 
Pro 4 osoby: 113 g bílkovin, 64 g tuků, 120 g glycidu, na osobu 400 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat