Pro 4 osoby: 3 jarní lahůdkové cibulky, 2 stroužky česneku, po ½ svazku koriandru a bazalky, svazek petrželky, 4 lžíce olivového oleje, 3 lžíce limetové šťávy, sůl, pepř, 350 ml zeleninového vývaru, 75 ml mléka, 100 g kukuřičné krupice, na 2 špičky nože kayenského pepře, 2 vejce, 60 g mouky, 1 ½ lžičky prášku do pečiva, lžička cukru
Lahůdkovou cibulku očistíme a omyjeme, najemno posekáme, 2 nakrájíme na kolečka. Česnek nadrobno pokrájíme, bylinky posekáme. Na omáčku promícháme kolečka cibulky, bylinky, 3 lžíce oleje, limetovou a pomerančovou šťávu, sůl, pepř a polovinu česneku. Vývar a mléko svaříme s lžící oleje, vmícháme krupici a odstavíme z plotny. Přidáme posekanou lahůdkovou cibulku, zbylý česnek a kayenský pepř a vše přelijeme do mísy. Vmícháme vejce, mouku, kypřící prášek, sůl a cukr. Vytvarujeme kuličky a smažíme je v rozehřátém tuku 7 minut. Podáváme s omáčkou.
Příprava 45 minut, na osobu 400 kcal, 8 g bílkovin, 23 g tuků, 39 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat