Pro 4 osoby: Na palačinky: 250 g polohrubé mouky, 3/8 l mléka, 3 vejce, 2 lžíce rostlinného tuku nebo másla, sůl
Na náplň: 150 g žampionu, svazek mladé cibulky, 350 g mletého míchaného masa, 2 lžíce oleje, plechovku loupaných rajčat, plechovku sterilované kukuřice, sůl, pepř, mletou sladkou papriku
Na omáčku: cibule, 2 lžíce másla, 20 g hladké mouky, 1/8 l zeleninového vývaru z kostky, 1/8 l mléka, 100 g goudy, svazek petrželky
Na palačinky smícháme mouku, mléko, vejce a špetku soli. V pánvi rozehřejeme tuk nebo máslo a postupně upečeme 4 středně silné palačinky. Uchováme v teple. Na náplň očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. Cibulky očistíme a pokrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme olej, vsypeme maso a za stálého míchání opečeme. Přidáme žampiony, cibulky a také opečeme. Rajčata nakrájíme na kousky a spolu s okapanou kukuřici přimícháme k masu a 15 minut dusíme. Dochutíme solí a pepřem, paprikou. Na omáčku oloupeme cibuli a najemno usekáme. Vsypeme do horkého tuku a necháme zesklovatět. Pak přisypeme mouku, promícháme a opatrně přilijeme vývar a mléko. Důkladně rozšleháme a pří mírné teplotě zhruba 15 minut povaříme. Občas zamícháme. Nastrouháme sýr, 2/3 vmícháme do omáčky, zbytek si odložíme. Nakonec osolíme a opepříme. Palačinky naplníme masovou směsi, sepneme párátkem a dáme do zapékací mísy nebo pekáčku. Přelijeme sýrovou omáčkou, povrch posypeme zbylým sýrem a v předehřáté troubě 15 minut zapékáme, dokud se sýr neroztaví. Mezitím opereme petrželkou, osušíme a najemno usekáme. Hotové palačinky posypeme petrželkou a hned podáváme.
Doba přípravy hodina, 1 porce 850 kcal

Žádné komentáře:
Okomentovat