8 větších cibulí, sůl, 20 g másla, 20 g hladké mouky
Náplň: 400 g vepřové plece, cibule, 30 g oleje, sůl, pepř, tymián, 2 vejce, petrželka, 30 g strouhanky
Oloupané cibule vaříme 5 minut v osolené vodě. Vychladlé cibule v jedné třetině odkrojíme, vnitřky vydlabeme. Maso umeleme, nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme maso a 5 minut dusíme a mícháme. Přidáme sůl, pepř, tymián, vejce, petrželku, strouhanka a promícháme. Směsí naplníme vydlabané cibule, přikryjeme víčky. Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme 15 minut. Máslo smíchané s hladkou moukou přidáme do šťávy, promícháme a převaříme. Jako přílohu podáváme opékané brambory a zeleninový salát
Žádné komentáře:
Okomentovat