Pro 4 osoby: 4 porce kuřecích stehýnek, 2 porce kuřecích prsou, 6-8 stroužků česneku, 5 lžic másla, 400 ml slepičího bujónu z kostky, 2 stonky rozmarýnu nebo lžičku sušeného, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, hrubě mletý bílý pepř
Porce kuřete, pečlivě omyjeme a osušíme, rozpůlíme a potom v rozpuštěném másle na pánvi dozlatova opečeme. Osolíme a opepříme. Přidáme oloupané a na půlky překrájené stroužky česneku a šťávu rozředíme, slepičím bujónem, který si předem připravíme z kostky. Rozmarýn opláchneme, otrháme ze stonků a přidáme k masu, anebo použijeme lžičku sušeného rozmarýnu. Přiklopíme poklicí a necháme při střední teplotě 40 minut dusit. Hotové maso vyjmeme. Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, dobře ji rozmícháme v omáčce, přivedeme k varu a přibližně 5 minut povaříme. Stehýnka a prsa vložíme zpět do šťávy, prohřejeme a servírujeme na nahřátých talířích. K pokrmu se dobře hodí například bílý chléb.
Doba přípravy hodina, 1 porce 539 kcal

Žádné komentáře:
Okomentovat