Pro 4 osoby: 2 cibule, 2 stroužky česneku, chilli papričku, červenou papriku, žltou papriku, zelenou papriku, 4 rajčata, 400 g šunky, 4 garnáty, 8 lžic oleje, 300 g dlouhozrnné rýže, 1 l instantního vývaru, 4 plátky ananasu, 2 lžíce hladké mouky, vejce, 75 g strouhaného kokosu, 20 g másla, sůl, mletý pepř, chilli, strouhaný muškátový oříšek
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, chilli papričku na kolečka, papriky na nudličky, rajčata na kousky, šunku na kostičky. Garnáty uvolníme z krunýře a odstraníme vnitřnosti. Rozehřejeme 4 lžíce oleje a cibuli, česnek a chilli na něm podusíme. Přidáme garnáty, opečeme je z každé strany minutu a vyjmeme. Ve výpeku opečeme papriku. Přidáme rýží, zředíme vývarem a 20 minut vaříme. Na posledních 5 minut přidáme rajčata a šunku. Navrch položíme garnaty. Dochutíme solí, pepřem, chilli a muškátem. Plátky ananasu obalíme v mouce, potom v rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhaném kokosu. Rozehřejeme zbylý olej a ananas na něm osmažíme dozlatova. Jambalaju podáváme se smaženým ananasem.
Příprava 1 hodina, 1 porce 750 kcal
Tip: Zvlášť dekoratívně vypadá, když při loupání garnátů neodstraníme konce ocásků. Při čištění garnátů nařízneme oloupanou vrchní stranu ocásků malým nožem a opatrně vyjmeme střevo.

Žádné komentáře:
Okomentovat