neděle 7. srpna 2016

Okurkové soudečky

Pro 4 osoby: 2 velké salátové okurky, 4 lžíce sterilované kukuřice, 4 sterilované sladkokyselé okurky, 4 menší tvrdší rajčata, 2 lžíce strouhaného balkánského sýru, 2 lžíce bílého jogurtu, lžící sekaného kopru, lžičku cukru, lžičku citronové šťávy, sůl, 4 lžíce roquefortového dresinku, lístky hlávkového salátu a celeru na ozdobení
Okurky omyjeme a osušíme, mají-li příliš tvrdou slupku, oloupeme je. Odkrojíme konce a každou okurku překrojíme na 4 stejně velké díly. Ty asi do poloviny vydlabeme a uvnitř mírně osolíme. Vydlabanou dužinu nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a spolu se sterilovanými okurkami nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájenou zeleninu i kukuřici dáme do mísy, přidáme sýr, jogurt, cukr i citronovou šťávu, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme. Salátem naplníme připravené okurkové soudky a dáme je na půl hodiny vychladit. Pak je přelijeme dresinkem a ozdobíme listy salátu a celeru.
Příprava 20 minut, 1 porce 80 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat