Pro 1 osobu: 50 g rýže, sůl, 200 g žampionů, 2 naťové cibulky, 50 g výhonků munga, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g krabího masa, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, špetku koření sambal oelek, vejce
Propláchnutou, nejlépe dlouhozrnnou rýži vaříme 15-20 minut v osolené vodě. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme, opláchneme a nasekáme na kolečka. Výhonky opereme a necháme na sítu okapat. Lžící oleje rozehřejeme Plátky žampionů, cibulku, krabí maso a výhonky mungo na něm krátce osmahneme. Rýži slijeme a přidáme do pánve. Osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a kořením sambal oelek. Směs vyndáme na talíř a udržujeme teplou. Zbylou lžící oleje dáme do výpeku, rozehřejeme, rozklepneme vejce a uděláme volské oko. Osolíme a opepříme. Na talíři upravíme rýžovou směs s volským okrem a podáváme.
Příprava 35 minut, 1 Porce 470 kcal

Žádné komentáře:
Okomentovat