pondělí 15. srpna 2016

Bramborový nákyp

1 kg brambor, 2 dcl mléka, lžíce másla, 2 vejce, sůl, 50 g slaniny, cibule, 200 g vařeného nebo pečeného masa, 2 lžíce nasekané petrželové nati, sůl, pepř, česnek, lžíce oleje
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Přidáme máslo, mléko a sůl a ušleháme bramborovou kaši, do které vmícháme žloutky a ušlehaný sníh z bílků. Na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme umleté nebo rozsekané maso, ochutíme česnekem, petrželkou, pepřem a osolíme. Do vymazané a vysypané zapékací misky klademe vrstvu kaše, masa a opět kaše, uhladíme, potřeme máslem nebo žloutkem a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 30-45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat