neděle 7. srpna 2016

Vejce s rajčaty

Pro 4 osoby: 4 rajčata, sůl, pepř, 4 vejce, 60 g petrželky, 2 stroužky česneku, šťáva z citronu, 100 ml olivového oleje, kayenský pepř
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata omyjeme, osušíme a seřízneme vršky a opatrně vydlabeme dužinu. Plody uvnitř osolíme a opepříme. Do každého rajčete rozklepneme jedno vejce. Pak rajčata vložíme do vymazané formy a v troubě zapékáme 15 minut. Mezitím omyjeme a osušíme petrželku, otrháme lístky a nahrubo je posekáme. Česnek oloupeme a spolu s petrželkou najemno roztlučeme v hmoždíři. Vmícháme citronovou šťávu s olivový olej, výrazně osolíme  a ochutíme kayenským pepřem. Rajčatová vejce přelijeme omáčkou a podáváme přímo v zapékací formě.
Příprava a zapékání 35 minut, na osobu 310 kcal, 7 g bílkovin, 28 g tuků, 7 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat