úterý 12. února 2013

Kuřecí roláda s bylinkami a kozím sýrem


4 kuřecí prsní řízky, bazalka, pažitka, petrželová nať, 100 g kozího sýra, šťáva z jednoho citrónu, 1 šalotka nebo jarní cibulka, 100 ml bílého vína, 80 g rajského protlaku, hlávkový salát na oblohu, 200 g hrášku s karotkou, 4 hnízda z širokých nudlí, nové koření, bobkový list, cukr, mletý pepř, sůl
Prsíčka nakrojte jako knihu a připravte z nich tenké plátky, mírně je pěstí naklepejte, osolte a opepřete. Ze sýra, citrónové šťávy a usekaných bylinek připravte nádivku, rozetřete ji na plátky masa, zabalte je jako rolády. Každou dobře zabalte do alobalu a dejte vařit na cca 30 minut. Mezitím svařte ve víně jemně usekanou šalotku, koření a vmíchejte protlak. Odstavte z plotny, odstraňte koření a omáčku dochuťte cukrem, pepřem a solí. Mírně poduste zeleninu a v osolené vodě uvařte těstoviny. Uvařené rolády vyjměte z alobalu a podávejte na těstovinových hnízdech přelité omáčkou, obložte listy hlávkového salátu a podušenou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat