čtvrtek 4. srpna 2016

Zeleninové palačinky po domacku

Suroviny: 4 vejce, 2 šálky hladké mouky, 2 - 3 šálky mléka, sůl, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 1 lžíce jemně usekané petrželové natě, 2 šálky jemně usekané vařené nebo dušené zeleniny, olej na pečení
Postup: V mléce rozkvedláme vejce, sůl a mouku. Na tuku osmahneme jemně pokrájenou cibuli, později přidáme vařenou pokrájenou zeleninu, osolíme a odstavíme. Vychladlou směs přidáme do těsta a pečeme palačinky. Podáváme se salátem ze syrové zeleniny. Tímto způsobem vhodně upotřebíme kteroukoliv zeleninu zbylou od oběda k přípravě čerstvé večeře. Můžeme též použít zeleninu sterilovanou nebo zmrazenou.

Žádné komentáře:

Okomentovat