pátek 5. srpna 2016

Tvarohový koláč

Suroviny: Na těsto: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva
Tvarohová náplň: 2 tvarohy, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1/2 hořčičné sklenice oleje, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový pudink (možno i s jinou příchutí) nevařený, 1/2 litru vlažného mléka, čokoláda na vaření
Postup: Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček. Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po částech rozmixujeme a rovnoměrně rozlijeme na těsto v pekáčku. Upečeme v troubě při teplotě 180 °C, že je hotovo poznáme, když je tvarohová směs na povrchu nazlátlá eventuelně nahnědlá. Čokoládu na vaření nastrouháme na hrubém struhadle nebo na hoblinky a ihned po vyndání koláče z trouby, nasypeme na tvaroh. Vystydlý můžeme dát do lednice (při podávání je chutnější). Při servírování je možno dozdobit šlehačkou, ovocem, ale doporučuji ochutnat nejdříve samotné.

Žádné komentáře:

Okomentovat