pondělí 1. srpna 2016

Rybízové víno

Na 2 litry vína: 1 l vylisované šťávy z červeného rybízu, 400 g krystalového cukru, 1 g vinných kvasnic
1 l vody přivedeme k varu, přidáme krystalový cukr a necháme ho rozpustit. Potom přilijeme vylisovanou šťávu z červeného rybízu a vmícháme 1 g vinných kvasnic. Nakonec vše důkladně promícháme. Roztok přelijeme do do demižonu tak, aby dosahoval pouze 3 čtvrtin. Do korkové demižonové zátky uděláme otvor, demižon zazátkujeme a do otvoru vsuneme kvasnou trubičku. Její pohárek naplníme vodou. Demižon dáme na místo o teplotě 17 stupňů. Kvašení trvá 2-3 měsíce. Jakmile přestane kysličník uhličitý, stočíme víno pomocí gumové hadičky do čistých láhví. Kal zůstane na dně demižonu. Láhve zazátkujeme a necháme nejméně půl roku odležet.
Příprava 2 ½ hodiny, 1 dl 160 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat