pátek 5. srpna 2016

Roh hojnosti z meruňkové placky

Na 3-4 placky: 1 kg přezrálých meruněk, šťávu z půlky citronu, 2 lžíce medu
Na náplň: lžící lískových oříšků, lžící rozinek, hrst sušených meruněk, olej na potření
Meruňky omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, rozmixujeme a pyré smícháme s citronovou šťávou a medem. Fólii tence potřeme olejem, nalijeme na ní pyré a dáme do sušičky. Při teplotě 55 stupňů 20 hodin, v sušárně při téže teplotě prodloužíme dobu o 5 hodin. Po usušení placky stočíme do kornoutků, převážeme motouzkem nebo stužkou a naplníme směsi oříšky a sušeného ovoce. Podáváme jako osvěžující výživný dezert, který je vhodný i na delší cesty, na dovolenku. 
Příprava 13 hodin, 1 kousek 230 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat