pátek 5. srpna 2016

Rebarborové kornoutky

Asi 10 kousků: Těsto: 225 g mraženého listového těsta (2 díly), žloutek, 3 lžíce mléka, 4 lžíce krystalového cukru
Náplň: 250 g rebarbory, 50 g cukru, 2 plátky bílé želatiny, 250 ml smetany, sáček vanilkového cukru, 4 lžíce vaječného koňaku
Kromě toho: 10 formiček na kornoutky cukrářský sáček s tvořítkem s velkým otvorem
Z rozmrazeného těsta vyválíme obdélníky (30 x 15 cm) a z každého dílu nakrájíme 5 pruhů širokých 3 cm. Formičky od špičky obtočíme pruhem listového těsta. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. V mléce rozšleháme žloutek, všechny kornoutky potřeme a posypeme cukrem, narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15 minut. Namočíme želatinu. Rebarboru oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Zasypeme cukrem a zvolna dusíme 10 minut ve vlastní šťávě. Přidáme želatinu. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dopevna. Do vychladlé směsi přidáme vaječný koňak a naplníme kornoutky.
Příprava 50 minut, pečení 30 minut, kornoutek 290 kcal, 5 g bílkovin, 17 g tuků, 25 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat