úterý 2. srpna 2016

Medové zákusky s třešněmi

Těsto : 500 g hladké mouky, 75 g cukru, špetku soli, 1/8 l mléka, 1 kostka (40 g) kvasnic, 1 vejce, 75 g másla, papír, tuk.
Poleva : 150 g másla, 100 g cukru, 50 g medu, 100 g sekaných mandlí, 100 g mandlových lupínků, 5 lžic mléka.
Náplň : 2 sáčky pudinkového prášku s vanilkou, 800 ml mléka, 4 lžíce cukru, 250 g másla, 1 sklenice (725 ml) třeš.kompotu

Smícháme mouku s cukrem a solí. Zahřejeme mléko a rozpustíme v něm droždí. Mléko s droždím, vejce a tuk přidáme k mouce a uhněteme těsto. Necháme 30 minut kynout. Plech vyložíme papírem, vymastíme a těsto na něm vyválíme. Opět dáme na 20 minut kynout. Rozpustíme cukr s medem, přisypeme mandle, necháme zhnědnout a vmícháme mléko. Směsí potřeme těsto a to opečeme asi 25 -35 minut. Hotový koláč vyndáme a necháme zchladit. Pudink smícháme s 8 lžícemi mléka. Zbytek mléka s cukrem přivedeme k varu, přidáme pudink, mícháme a krátce povaříme. Tuk ušleháme a přidáme do pudinku. Třešně dáme okapat a přidáme do pudinku. Koláč rozřízneme na 4 pásy, které vodorovně prořízneme. Spodní díly potřeme krémem a zakryjeme vrchními. Necháme v chladničce a nakrájíme na kousky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat