čtvrtek 4. srpna 2016

Marcipánové vafle s třešněmi

Na 9 kousků si připravíme – sklenici (720 ml) třešní., sáček vanilkové omáčky., 2 lžíce cukru., 40 g marcipánu., 2 kapky oleje z hořkých mandlí., 50 g másla či rostlinného tuku., ½ sáčku směsi na palačinky., 2 vejce., 2 kelímky (po 200 ml) smetany ke šlehání., 75 g moučkového cukru
Třešně vyklopíme na síto, necháme okapat a šťávu zachytíme. Vanilkovou omáčkou, cukr a 5 lžic šťávy smícháme a krátce povaříme. Do hrnce přidáme třešně, necháme přejít varem a dáme zchladnout. Marcipán nakrájíme na kostičky a spojíme s tukem a s mandlovým olejem, přidáme k palačinkové směsi a s vejcem a kelímkem smetany utřeme dohladka. Upečeme 9 vaflí, vždy z 1 ½ lžíce těsta a necháme vychladnout. Ušleháme druhý kelímek smetany. Vafle rozdělíme na talířky, posypeme cukrem a podáváme s třešňovým kompotem a šlehačkou.
Doba přípravy zhruba 30 minut, kousek asi 1890 kJ / 450 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat